Мис по арабски

  

В Саудитска Арабия се организира първият в историята конкурс за красота “Мис красив морал”.

Сукайна ал Зайер всъщност няма вид на кралица на красотата – тя крие част от лицето си под ислямската забрадка, а тялото си – зад широка “многоетажна” рокля, и признава, че е малко закръглена.
Но въпреки всичко ще се кандидатира за титлата в конкурса.

Подборът вече е започнал, като физическите качества няма да бъдат критерий за излъчване на “красавиците“http://zenofmen.com/article/?c=FOTOSESII.
Журито на конкурса няма да търси момичета със съвършени телесни форми, а ще ги пресява според тяхната благочестивост и уважение към родителите.

“Идеята е да се прецени привързаността на кандидатките към ислямските морални ценности… това е алтернатива на упадъчните критерии в другите конкурси за красота, в които се вземат под внимание само тялото и външното излъчване на жената.
Нашата лауреатка няма да бъде непременно красавица", обяснява Хадра ал Мубарак, основателка на конкурса. За титлата ще се борят близо 200 претендентки.

В продължение на 10 седмици те ще слушат лекции и ще разработват теми, като например “Открий своята вътрешна красота", или ще коментират приписваната на пророка Мохамед фраза “Мамо, раят е в твоите нозе”.

dnes.bg

Елате в .: BGtop.net :. Топ класацията на българските сайтове и гласувайте за този сайт!!!